Przystawki

Pszczyńskie pieczarki w cieście, sos drobiowo – porowy 25 zł

Wątróbka z królika z suską sechlońską, boczek, żurawina 23 zł

Gęsie żołądki w czerwonym winie, okruchy chleba, zielony chrupek 24 zł

 

Zupy

  Rosół z wiejskiej kury, nasz makaron 12 zł

Żurek na maślance, pieczona biała kiełbasa, tłuczone ziemniaki 15 zł

Krem z dyni, kwaśna śmietana, konfitura gruszkowa z migdałami 15 zł

Zupa podgrzybkowa, lubczyk, pęczak 14 zł

 

Dania główne

Policzki wołowe duszone w piwie, kasza gryczana z kurkami, sałatka z kiszonego ogórka 38 zł

Udko z gęsi, zapiekanka buraczana z gruszką i kozim serem, buchta drożdżowa, aronia 48 zł

Długo pieczone żeberka wieprzowe, ziamniak z ogniska, kapusta zasmażana z boczkiem, dip z wędzoną śliwką 36 zł

Wołowa rolada śląska, kluski białe, modro kapusta z boczkiem 39 zł

Sałaty z kurczakiem kukurydzianym, marynowana dynia, ser „Bursztyn”, ocet z czarnego bzu 31 zł

Makaron z szyjkami rakowymi, ser „szafir”, pomidory, natka pietruszki 29 zł

Dorsz bałtycki, kasza, ogórek z warzywami, sos maślany 38 zł

Pierogi ruskie, kwaśna śmietana, prażona cebula 23 zł

 

Desery

 Sernik z białą czekoladą, migdały, sos owocowy 15 zł

Jabłka w cydrze, kruszonka owsiana, lody waniliowe 13 zł

Pieczony krem czekoladowy, crème fraîche, śliwka, rokitnik 17 zł